Wildschut Antiques Franse Spiegels Hart Kuif Atmosfeer Detail

Wij zijn Wildschut Antiques

Franse Spiegels is onderdeel van Wildschut Antiques, een antiekwinkel en interieurstudio, gevestigd in de Amsterdamse Jordaan.

Verzamelen en herstellen
Michiel Wildschut en Baukje Stamm verzamelen, selecteren en restaureren antieke meubels en objecten. Ze reizen door heel Europa en nemen items mee terug die tot de verbeelding spreken, van antieke kasten tot kleurrijke Venetiaanse kroonluchters.

Speelse sfeer
Michiel en Baukje delen een voorliefde voor interieuritems uit de 18e tot halverwege de 20e eeuw, die ze op een unieke manier met elkaar combineren. In plaats van zich te focussen op een bepaald tijdperk of een bepaalde stijl, houden ze van een eigenzinnige, romantische en eclectische sfeer.

In de restauratiewerkplaats worden alle objecten schoongemaakt en waar nodig hersteld. De originele patine wordt zo veel mogelijk behouden.

Michiel en Baukje hebben een achtergrond in antiek, grafisch ontwerp en interieur styling. Michiel omringt zich al zijn hele leven met antiek en opende in 2000 zijn eigen winkel in Amsterdam. Baukje heeft een achtergrond in film, reclame, styling en design. Zij is ook Art Director bij Wunderwald, een ontwerpstudio gericht op de vormgeving van boeken, verpakkingen, websites, branding en identity design.

Michiel Wildschut Baukje Stamm door Vorstin
Michiel Wildschut en Baukje Stamm door Vorstin Photography

Liefdevol hersteld

Al meer dan twintig jaar legt Michiel Wildschut zich toe op het selecteren, het restaureren en het verkopen van antieke meubels. Hij is gespecialiseerd in antieke spiegels, Venetiaanse kroonluchters en Franse armoires. Michiel is een bijzondere ambachtsman met veel inhoudelijke kennis en oog voor detail.

Bij onze inkoop selecteren we altijd op authenticiteit. Waar nodig restaureren we de spiegels om hun originele staat zoveel mogelijk te behouden. Dit gebeurt volgens traditionele techniek met natuurlijke pigmenten en lijmen. Het (behoud van het) bestaande patine is altijd ons uitgangspunt.

Netwerk

We hebben een uitgebreid netwerk dat zich uitstrekt van lokale markten gevuld met antiekhandelaars tot internationale veilinghuizen waarmee we nauwe banden onderhouden. Ons netwerk reikt van Frankrijk en Italië tot Spanje en Marokko. Als je een specifiek item zoekt (een compleet witte Venetiaanse kroonluchter, om maar iets te noemen), aarzel niet om contact met ons op te nemen - we helpen je graag om het object van je dromen te vinden.

Wildschut Antiques Drums St Clement Cockatoo
Michiel Wildschut
Michiel Wildschut door Danielle Reizevoort

Het gaat niet om de bestemming maar om de reis er heen. Ik heet niet voor niets Wildschut: het gaat mij om de jacht op prachtige meubels, stoffen, reismaterialen en alledaagse objecten die tot de verbeelding spreken. Door subtiele ingrepen kunnen deze objecten worden behouden en opnieuw gekoesterd.

- Michiel Wildschut

Ik ben een purist wanneer het gaat om materialen. Ik hou van hoe oude materialen voelen; hout, brons, glas, stoffen. Ik ben altijd benieuwd naar de toevoeging van antieke en oude items in moderne interieurs. Ze maken verrassende combinaties mogelijk en kunnen een ruimte karakter en sfeer geven waar tot dan toe 'de ziel' nog ontbreekt.

- Baukje Stamm

Baukje Stamm
Baukje Stamm door Danielle Reizevoort