ONZE ANTIEKE SPIEGELS

Bij ons vind je een uitgebreide collectie van antieke gouden spiegels uit de 18e en 19e eeuw. De meerderheid van onze spiegels is van Franse en Italiaanse origine. De spiegels bevatten authentiek antiek spiegelglas en de lijsten zijn met bladgoud verguld.

 • 19e-eeuwse kleine zwart-gouden Napoleon III-spiegel

  580,00
  Shop nu
 • 19e-eeuwse grote rechthoekige Napoleon III-spiegel

  3.480,00
  Shop nu
 • 19e-eeuwse vergulde houten ovale spiegel met schelpwapen

  1.780,00
  Shop nu
 • Grote 19e Eeuwse Gouden Louis Philippe Spiegel met Kroon

  Verkocht
 • Grote 19e Eeuwse Louis Philippe Spiegel met rijk versierde bloemenkroon

  3.880,00
  Shop nu
 • Grote 19e Eeuwse Louis Philippe Spiegel met golvende lijst

  4.280,00
  Shop nu

ANTIEKE SPIEGELSTIJLEN

Bij ons vind je antieke spiegels in allerlei stijlen. Van strakke Louis Philippe lijsten tot spiegels met elegante Louis XVI decoraties of over-the-top Rococo frames. Laat je inspireren!

Louis XVI

De Louis XVI-stijl wordt gekenmerkt door rechte en symmetrische spiegels. Dit is te zien in de decoratie van de spiegellijsten die vaak vanuit het midden zijn gedecoreerd met medaillons, strikken, vazen en bloemen.

Louis XV / Rococo

De Louis XV-stijl is een late barokstijl, ook bekend als de Rococo. De Louis XV-stijl is asymmetrisch, sierlijk en uitbundig. Dit zie je terug in de weelderige krullen en versieringen van de antieke spiegels.

Louis Philippe

De Louis Philippe-stijl antieke Franse spiegels bevatten vaak elegante 'simpele' lijsten met afgeronde hoeken en een sober decoratief aspect, zoals bloem- of streeppatronen op de lijst of een kuif in de vorm van een schelp of hart.

LIEFDEVOL HERSTELD

Al meer dan twintig jaar legt Michiel Wildschut zich toe op het selecteren, het restaureren en het verkopen van antieke meubels. Hij is gespecialiseerd in antieke Franse en Italiaanse spiegels, Venetiaanse kroonluchters en Franse antieke kasten en armoires. Michiel is een bijzondere ambachtsman met veel inhoudelijke kennis en oog voor detail.

Bij onze inkoop selecteren we altijd op authenticiteit. Waar nodig restaureren we de spiegels om hun originele staat zoveel mogelijk te behouden. Dit gebeurt volgens traditionele techniek met natuurlijke pigmenten en lijmen. Het (behoud van het) bestaande patine is altijd ons uitgangspunt.

Franse Spiegels Restauratie Overzicht Atelier

DE STIJLEN VAN HET FRANSE KONINGSHUIS

Wist je dat Louis XVI ontzettend goed was in het openbreken van sloten? Het favoriete dier van Louis XV was zijn witte angora kat, terwijl zijn maîtresse Madame de Pompadour kippen hield in de tuinen van Versailles. Maak kennis met de eigenzinnige Franse adel, die de stijlen van onze antieke spiegels inspireerden!

Volg ons op Instagram